Over mij

  • Home /
  • Over mij

Ilse Bergman

Even voorstellen

Mijn naam is Ilse Bergman. Ik ben al vanaf jongs af aan bezig met paarden. Begonnen op een kleine manege, daar steeds meer kunnen gaan doen en uiteindelijk heb ik met veel plezier ook wat paardrijdlessen gegeven. Op dat moment was ik ook bezig met de opleiding tot radiotherapeutisch laborant dus ik ben hier niet mee verder gegaan. Nadat ik in 2015 mijn eigen Friese merrie heb gekocht ben ik weer volop in de paarden beland. Omdat die paardenkriebels bleven groeien ben ik op zoek gegaan naar meer diepgang.

Sinds Juli 2018 ben ik in opleiding tot sportmasseur bij Massage Hippique. Aan het einde van de opleiding (rond juni 2019) ben ik in bezit van licentie 4. Dan ben ik nog lang niet uitgeleerd, want er staan nog een hoop interessante cursussen op de agenda.
Sinds 1 December 2018 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf EquiMotus. Ik behandel paarden door middel van sportmassage, waarbij ik naar het paard in zijn geheel kijk.

De reden dat ik met de sportmassage begonnen ben is omdat ik wat terug wil doen voor de paarden die voor ons werken. Alle paarden zijn anders en dienen daarom ook anders bejegend te worden. Ze zijn een meester in overcompenseren, waardoor het een uitdaging blijft om erachter te komen waar het probleem zit.
Het mooie aan de sportmassage is dat je het paard in zijn geheel behandeld en gedurende de behandeling meer puzzelstukjes op zijn plek vallen. Samen mét uw paard ga ik aan de slag, om zo tot een zo optimaal resultaat te komen.